ΕΙΣΟΔΟΣ / ΕΓΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 08:00-15:00 (ΕΚΤΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ)

Αρχική / Όροι χρήσης και πολιτική επιστροφών

Όροι χρήσης και πολιτική επιστροφών

 

Αποδοχή όρων χρήσης και συναλλαγών

Πριν την οριστική υποβολή της παραγγελίας, θα σας ζητηθεί να αποδεχτείτε του Όρους Χρήσης του ηλεκτρονικού μας καταστήματος. Επιλέγοντας την αποδοχή τους, δηλώνετε πως έχετε διαβάσει και συμφωνείτε πλήρως με τις προϋποθέσεις συναλλαγών και τους όρους / τρόπους παραγγελίας, αποστολής και επιστροφής των προϊόντων. Επίσης, είναι αυτονόητο πως θα πρέπει να διαβάζετε προσεκτικά τις περιγραφές και πληροφορίες των προϊόντων που επιλέγετε να αγοράσετε, έτσι ώστε να γνωρίζετε τα χαρακτηριστικά τους πριν τα παραλάβετε και τα χρησιμοποιήσετε. Είμαστε στη διάθεσή σας να σας δώσουμε περαιτέρω διευκρινήσεις.

 

Τροποποίηση όρων χρήσης

Η επιχείρηση "ο κόσμος του μωρού" διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή να ανανεώνει χωρίς προειδοποίηση, τους όρους και τις προϋποθέσεις συναλλαγών και χρήσης του ηλεκτρονικού της καταστήματος.

 

Τήρηση αρχείου

Σας ενημερώνουμε ότι βάσει της σχετικής νομοθεσίας, τηρούμε τα εμπορικά προσωπικά σας στοιχεία στο αρχείο μας και έχετε πρόσβαση σε αυτά σύμφωνα με το νόμο.

 

Ασφάλεια / προσωπικά δεδομένα

Απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη της μεταξύ μας συνδιαλλαγής είναι η γνωστοποίηση από πλευράς σας κάποιων προσωπικών σας στοιχείων. Για να μπορέσετε να ολοκληρώσετε μια παραγγελία θα σας ζητήσουμε το πλήρες ονοματεπώνυμό σας, τη διεύθυνση στην οποία θα αποσταλούν τα προϊόντα, τον αριθμό του τηλεφώνου σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση. Η επιχείρηση ακολουθώντας τις αρχές της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, δεν πρόκειται να προβεί σε οποιαδήποτε αθέμιτη και χωρίς την προηγούμενη έγκρισή σας χρήση. Συγκεκριμένα, η επιχείρηση με κανέναν τρόπο δεν αποκαλύπτει, δημοσιοποιεί, πωλεί ή ανταλλάσσει τα προσωπικά στοιχεία και τις πληροφορίες που μας εμπιστεύεστε. Επίσης μπορείτε οποτεδήποτε να προβείτε, εφόσον υπάρχει λόγος, στην αλλαγή των προσωπικών στοιχείων που μας έχετε γνωστοποιήσει ή να ζητήσετε τη διαγραφή τους.

 

Προστασία προσωπικών στοιχείων

Τα προσωπικά στοιχεία που καταχωρείτε στην εγγραφή σας ως μέλος χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνον από την επιχείρηση "ο κόσμος του μωρού" για την εκτέλεση των παραγγελιών σας. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά πρόσωπα που δεν διατηρούν σχέση συνεργασίας με την επιχείρησή μας.

 

Δικαίωμα Υπαναχώρησης / Επιστροφή

Έχετε το δικαίωμα να επιστρέψετε ολόκληρη την παραγγελία που πραγματοποιήσατε μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος ή μέρος αυτής, εντός προθεσμίας δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία που εσείς ή ένας τρίτος, διάφορος του μεταφορέα και υποδειχθείς από εσάς, απέκτησε τη φυσική κατοχή των αγαθών.

Επιστροφές ΔΕΝ γίνονται δεκτές:

  • Σε προϊόντα τα οποία δεν είναι κατάλληλα για επιστροφή για λόγους προστασίας της υγείας ή για λόγους υγιεινής και τα οποία έχουν αποσφραγιστεί μετά την παράδοση, όπως καλλυντικά, εσώρουχα, στρώματα, κλπ.
  • Σε προϊόντα που κατασκευάζονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του καταναλωτή ή σαφώς εξατομικευμένα, όπως ειδικές παραγγελίες επίπλων, στρωμάτων, υφασμάτων, κλπ.
  • Σε προϊόντα που έχουν υποστεί φθορά λόγω κακής χρήσης, λόγω ακατάλληλης μεθόδου καθαρισμού/πλύσης, κλπ.

Η επιστροφή δύναται να γίνει με δύο τρόπους:

  • Να παραδώσετε εσείς τα προϊόντα απευθείας στο κατάστημα μας.
  • Να αποστείλετε τα προϊόντα στο κατάστημα μας (ταχυδρομικά στοιχεία του οποίου αναγράφονται στο παραστατικό αγοράς) αναλαμβάνοντας το άμεσο κόστος επιστροφής των προϊόντων, σύμφωνα με την παρ. 10 του άρθρου 4 του Ν.2251/1994. Στην περίπτωση που ο λόγος της επιστροφής αφορά σε λάθος της επιχείρησης, δεσμευόμαστε να αναλάβουμε το κόστος επιστροφής, υπό την προϋπόθεση πως η επιστροφή έχει γίνει με τη συνεργαζόμενη μεταφορική εταιρεία ΕΛΤΑ Courier. Από τη στιγμή που τα προϊόντα φύγουν από εσάς, η επιχείρηση τα παραλαμβάνει εντός 5 εργάσιμων ημερών και μέσω της ΕΛΤΑ Courier. Σε περίπτωση που επιλέξετε άλλες μεταφορικές εταιρείες, δεν μπορούμε να παρέχουμε καμία εγγύηση για τους χρόνους παραλαβής των προϊόντων που μας επιστρέφετε. Σε περίπτωση που επιλέξετε την αποστολή με ταχυδρομείο, θα πρέπει υποχρεωτικά να γίνει με τη μέθοδο του «συστημένου» διαφορετικά δεν μπορούμε να παραλάβουμε την επιστροφή σας. Για τις επιστροφές προϊόντων από το εξωτερικό, είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε μαζί μας πριν επιλέξετε μέθοδο αποστολής και μεταφορική εταιρία.

Σε κάθε περίπτωση η επιστροφή της ηλεκτρονικής σας παραγγελίας είναι εφικτή υπό τις κάτωθι προϋποθέσεις:

  • Προτού προβείτε σε κάποια ενέργεια, θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 2105777037 (Δευ-Παρ, 08:00-15:00) ή στέλνοντας μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση eshop@okosmostoumorou.gr, ώστε να μας ενημερώσετε για την πρόθεση επιστροφής του προϊόντος ή των προϊόντων που παραλάβατε.
  • Τα προϊόντα θα πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση, μη χρησιμοποιημένα, χωρίς να έχουν αφαιρεθεί οι ειδικές σημάνσεις που φέρουν (π.χ. ετικέτες) και να βρίσκονται στην αρχική τους συσκευασία.
  • Μαζί με τα προϊόντα οφείλετε να συμπεριλάβετε και όλα τα έγγραφα τα οποία τα συνόδευαν (π.χ. απόδειξη λιανικής πώλησης, τιμολόγιο και δελτίο αποστολής ή κάρτα αλλαγής).
  • Η επιστροφή θα γίνεται δεκτή, μόνον εφόσον συμφωνήσετε να χρεωθείτε τα έξοδα αποστολής για την επιστροφή του.

Όταν παραληφθούν τα προϊόντα, θα ελεγχθούν ως προς την κατάστασή τους και εφόσον τηρούνται οι όροι της πολιτικής επιστροφών της επιχείρησης, θα εκδοθεί άμεσα πιστωτικό σημείωμα ίσης αξίας προκειμένου να το αξιοποιήσετε στην επόμενη αγορά σας (σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να αναφέρετε στη επόμενη ηλεκτρονική παραγγελία σας, στο πεδίο "Παρατηρήσεις / Σχόλια για τη παραγγελία" ότι υπάρχει πιστωτικό υπόλοιπο). Σε περίπτωση που επιθυμείτε επιστροφή χρημάτων, η επιχείρηση υποχρεούται να σας αποδώσει εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών το τίμημα που εισέπραξε για τα επιστρεφόμενα προϊόντα και με τον ίδιο μέσον που χρησιμοποιήθηκε για την πληρωμή τους. Συγκεκριμένα:

  • Εάν η εξόφληση έγινε με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα μέσω του eshop, η επιχείρηση, εφόσον έχει εισπράξει το τίμημα από την τράπεζα, θα υποχρεούται να ενημερώσει την τράπεζα για την ακύρωση της συναλλαγής και η τράπεζα θα προβεί σε κάθε προβλεπόμενη ενέργεια. Η επιχείρηση, κατόπιν της ενημέρωσης αυτής ουδεμία ευθύνη φέρει για το χρόνο και τον τρόπο εκτέλεσης του αντιλογισμού, που ρυθμίζεται από τη σύμβαση που έχει καταρτιστεί μεταξύ της εκδότριας τράπεζας και του πελάτη.
  • Εάν η εξόφληση έγινε με αντικαταβολή ή κατάθεση σε έναν από τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς, η επιστροφή των χρημάτων θα γίνει αποκλειστικά σε λογαριασμό Εθνικής Τράπεζας ή Alpha Bank που θα μας υποδείξετε, σημειώνοντας τον IBAN και το ονοματεπώνυμο του δικαιούχου.

Προϊόν το οποίο είχε πωληθεί με επιπλέον δώρο, θα πρέπει να επιστραφεί μαζί με το επιπλέον δώρο, διαφορετικά η αξία του δώρου θα αφαιρεθεί από το επιστρεφόμενο ποσό.

 

Ελαττωματικά προϊόντα

Σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος απευθυνθείτε στην επιχείρηση μας για την αντικατάσταση του. Εμείς θα σας αντικαταστήσουμε το προϊόν εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου και τηρηθούν οι όροι της πολιτικής επιστροφών της επιχείρησης.

 

Αποποίηση ευθύνης

H επιχείρηση δεν ευθύνεται για τυχόν λάθη σε χαρακτηριστικά ή φωτογραφίες και διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής τιμών χωρίς προειδοποίηση. Η μεταφορά των εμπορευμάτων γίνεται για λογαριασμό και με ευθύνη του αγοραστή.